ثبت موسسه حقوقی

موسسه حقوقی زیر مجموعه موسسات غیر تجاری محسوب می شود. موسساتی که اهدافی غیر تجاری دارند، موسسات غیر تجاری نامیده می شوند. مثلا ثبت موسسه حقوقی برای مقاصدی مانند امور علمی، ادبی و.. از این دست است.

در کنار شرکت های تجاری، موسسات نقش مهمی در فعالیت های انتفاعی وغیر انتفاعی دارند. از رایج ترین انواع موسسه می توان موسسه حقوقی را نام برد. این موسسه ها برای ارائه خدمات حقوقی راه اندازی شده و هدف ان کسب سود است. می توان نتیجه گرفت که موسسه حقوقی در واقع انتفاعی می باشد.

ثبت موسسه حقوقی و داوری

موسسه حقوقی با چه شرایطی به ثبت می رسد؟

در مورد موسسه حقوقی دو گروه شرایط داریم

شرایطی که باید موسسان داشته باشند

اولین کاری که باید بکنید این است که مجوز دریافت نمایید. دیوان عدالت اداری نیاز به این مجوز را حذف کرده است اما چون این رای اجرایی نشده باید مجز را دریافت کنید. دیگر شرایط لازم ثبت موسسه در این گروه عبارت است از:

  • به پروانه وکالت از کانون وکلا یا مرکز مشاوران قوه قضاییه احتیاج است.
  • باید از مرکز صادر کننده پروانه، مجوز دریافت کنید.
  • محل صدور پروانه وکالت و شهری که برای محل موسسه انتخاب می کنید، باید مطابق باشد. مثلا شما نمی توانید محل صدور پروانه را شیراز انتخاب کنید و محل راه اندازی موسسه تان اهواز باشد!
  • هیچ گونه سابقه ای از اعمال فساد و به صورت کلی اعمالی که با شئونات شغل وکالت در تضاد است نداشته باشید.
  • اگر دفتر وکالت دارید یا در دیگر موسسه های حقوقی مشغول فعالیت هستید نمی توایند برای به ثبت موسسه حقوقی اقدام نمایید.
  • پروانه وکالت را باید مرتبا تمدید نمایید.

شرایط مورد نیاز موسسه

  • میزان حداقل یک میلیون ریال سرمایه نقدی احتیاج است
  • به حداقل 2 نفر عضو احتیاج دارید
  • موضوع باید انتخاب شود

اگر شما می خواهید موسسه را با پروانه وکیلی از کانون وکلا تاسیس کنید، حضور یک وکیل کافی است اما اگر وکیل از مرکز مشاوران قوه قضائیه وکالت دارد همه اعضا باید پروانه وکالت داشته باشند.


این مطلب را حتما بخوانید
ثبت موسسه کاریابی

موضوع فعالیت موسسه حقوقی چیست؟

همه موسسات و شرکت ها برای این که فعالیت خود را شروع کنند باید موضوع فعالیت را مشخص نمایند. این موضوع در واقع اهداف و حدود فعالیت شما را مشخص می کند. این که موضوع کلی چیست در مورد همه موسسه ها مشخص است، هدف مشخص شدن نوع فعالیت به صورت جزئی تر است. مثلا مشخص است که ثبت موسسه حقوقی در زمینه خدمات حقوقی فعال است اما باید مشخص شود که دقیقا این خدمات چه هستند و در چه محدوده ای انجام می شوند.

در صورتی که یک موسسه خارج از موضوع فعالیت خود اقدام کند در واقع خلاف قانون عمل کرده است پس مهم است که موضوع فعالیت خود را به صورت دقیق و جزئی انتخاب کنید تا همه موارد لازم را پوشش دهد.

ثبت موسسه حقوقی بدون پروانه وکالت

فعالیت های یک موسسه حقوقی چیست؟

موسسه حقوقی می تواند در زمینه های مختلفی فعالیت کند. برای هر کدام از موارد مورد نیاز باید زمینه فعالیت به خوبی تعیین شود. مثلا  موضوع فعالیت موسسه حقوقی می تواند موارد زیر باشد:

  • انجام امور حقوقی
  • رسیدگی به امور کیفری
  • انجام پرونده های مربوط به خانواده
  • مشاوره های حقوقی
  • داوری و اعمال مربوط به آن

وکالت امور حقوقی توسط موسسه حقوقی

این مورد می تواند شامل وکالت در مواردی مثل دعاوی مربوط به املاک و اراضی باشد. هم چنین دعاوی ثبتی، دعاوی منابع طبیعی، دعاوی میان موجر و مستاجر و.. هم از این دسته است.

وکالت برای مسائل مربوط به دیوان عدالت اداری هم در این دسته قرار می گیرد. مثلا دعاوی مالیات با تامین اجتماعی.

دعاوی تجاری، بازگانی داخلی و خارجی و.. هم دراین موضوع فعالیت قرار داده می شود.

وکالت دعاوی کیفری در موسسه حقوقی

این موضوع هم شامل مواردی مانند قتل، کلاهبرداری، جعل، چک بی محل و.. می شود.

وکالت دعاوی خانوادگی در موسسه حقوقی

همان طور که از نام این مورد مشخص است شامل مسائل مربوط به خانواده می باشد. مواردی هم چون طلاق، مهریه، نفقه، حضانت و.. از این دسته محسوب می شود.

مشاوره حقوقی در موسسه حقوقی

خدمات مشاوره می تواند شامل موارد زیادی باشد. برخی از این خدمات عبارتند از: مشاوره سرمایه گذاری، مشاوره در زمینه پیمانکاری، مشاوره مربوط به قوانین و مقررات شهرداری، مشاوره های مربوط به گمرک، مشاوره خانواده، مشاوره و ارائه خدمات در زمینه هایی مثل چک، اسناد تجاری و…

داوری در موسسه حقوقی

در این مورد داوری در زمینه های مختلف میان اشخاص حقیقی یا حقوقی پذیرفته می شود

اساسنامه موسسه حقوقی چگونه تنظیم می شود؟

همه موسسات و شرکت ها به اساسنامه احتیاج دارند. اساسنامه در واقع سند موسسه است. همه اطلاعات اصلی در این اساسنامه درج می شود مثلا موضوع شرکت از جمله این موارد است.

اساسنامه را باید با توجه به اهداف موسسه خود تنظیم نمایید.

موضوع موسسه حقوقی قابل تغییر است

در صورتی که نیاز به تغییر موضوع داشته باشید باید این کار را از طریق تغییر اساسنامه انجام دهید. لازم است که این تغییر به ثبت برسد.

چگونه موسسه حقوقی ثبت کنم؟

برای این که بتوانید خدات حقوقی ارائه دهید باید برای ثبت موسسه حقوقی اقدام کنید. این کار از طریق اداره ثبت انجام می شود. شما می توانید با داشتن شرایط و مدارک لازم، برای ثبت اقدام کنید. این پروسه می تواند زمان بر و خسته کننده باشد در این صورت شما می توانید این کار را به کارشناسان ثبتی هموچون ثبتی نو یا ثبت ملت بسپارید تا سریع تر انجام شود.

5/5 - (1 نفر رای داده اند)

درباره‌ی احسان معظمی

من از سال 1393 با توجه به علاقه و تخصصی که داشتم تصمیم به فعالیت در امور ثبت شرکتها گرفتم و از آن زمان تاکنون در تلاش برای ارتقاء اطلاعات حقوقی خود در این زمینه بوده ام. در حال حاضر با توجه به قوانین پیچیده ثبتی، اطلاعات بروز خود را در وب سایت ثبتی نو با شما بازدید کنندگان عزیز به اشتراک بگذارم.

2 نظر

  1. آرزو جمالپور

    با سلام و عرض ادب
    من این ترم فارغ‌التحصیل رشته حقوق با مدرک کارشناسی شدم و اینکه میخواستم موسسه حقوقی بزنم چه شرایطی دارد؟؟؟ آیا بدون وکیل امکانش هست موسسه زد

    • مریم انصاری

      با سلام.
      برای ثبت موسسه حقوقی در تهران نیاز به 2 تا وکیلی دارید که عضو کانون وکلا و یا مرکز مشاوران باشد. برای شهرستان باید خودتون بپرسید که چندتا وکیل نیاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button