ثبتی نو معتبرترین موسسه ثبتی با 10 سال افتخار خدمتگزاری شما
ثبتی نوarrow خدمات مالیاتی blog کد اقتصادی و راهنمای ثبت نام کد اقتصادی شرکت و استعلام آن
کد اقتصادی و راهنمای ثبت نام کد اقتصادی شرکت و استعلام آن

کد اقتصادی و راهنمای ثبت نام کد اقتصادی شرکت و استعلام آن

کد اقتصادی چیست؟ آموزش گام به گام اخذ و ثبت نام کد اقتصادی فوری و کم هزینه و مشاهده مدارک مورد نیاز به همراه استعلام کد مالیاتی شرکت

مدت زمان: حدود 10 روز

نوع کد: حقیقی و حقوقی

هزینه: حدود 2 میلیون تومان

سازمان: اداره مالیات منطقه پستی

فهرست عناوین
نویسنده: احسان معظمی تاریخ انتشار: 11 شهریور 1399 بروزرسانی: 21 مرداد 1401

حتما تاکنون عبارت کد اقتصادی را شنیده اید. این که در حال مطالعه این مطلب هستید به احتمال بالا می تواند نشان دهنده این باشد که قصد اخذ تشکیل پرونده مالیاتی را دارید و مطمئنا در این زمینه سوالات بسیاری در ذهن شما وجود دارد. مثلا این که آیا اصلا لازم است من اقدام کنم و هزینه و راه های استعلام و ثبت نام کد اقتصادی چیست؟ مراحل دریافت آن چیست؟ و...

در این نوشتار قصد داریم به همه این سوالات پاسخ دهیم. در صورتی که باز هم سوالی برایتان باقی ماند، شما می توانید از مشاوره رایگان کارشناسان مالیاتی ثبتی نو بهره مند شوید. ضمنا می توانید کلیه مراحل اخذ و پیگیری کد اقتصادی تان را به ما بسپارید.

مطالعه این مقاله قطعا برای شما مفید خواهد بود پس با ما همراه باشید.

کد اقتصادی

منظور از کد اقتصادی چیست؟

کد اقتصادی یک شماره 12 رقمی است که به اشخاص حقیقی و حقوقی اختصاص داده می شود. این کد به افرادی تعلق می گیرد که مشغول ارائه خدمات یا تولید کالا هستند. این کد را می توان مانند کد ملی در نظر گرفت که کاملا منحصر به فرد است و برای یک واحد اقتصادی در نظر گرفته می شود. این کد توسط سازمان امور مالیاتی به عنوان زیر مجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی، تعیین گشته و به کسب و کارها تخصیص می یابد.

به کد اقتصادی، شماره اقتصادی هم می گویند که سازمان امور مالیاتی، توسط آن اشخاص حقیقی و حقوقی را می شناسد. این کد چگونگی عملکرد واحدهای اقتصادی و فعالیت های آن ها مانند خرید و فروش و ... را مشخص می کند.

بهتر است بدانید که همه شرکت ها مکلف به دریافت این کد هستند. کد مالیاتی کمک می کند شما به عنوان شخص، شرکت یا موسسه، به صورتی منحصر به فرد شناسایی شوید.

پس از ثبت شرکت یا موسسه خود و درج آگهی در روزنامه، حداکثر به ثبتینو 2 ماه فرصت دارند تا در اداره مالیات مربوط به حوزه خود پرونده تشکیل دهند و مراحل اخذ کد اقتصادی را طی کنند.

ثبت نام اخذ کد اقتصادی

1- راه اول این است که خودتان برای اخذ کد اقتصادی اقدام نمایید. همان طور که می دانید انجام امور اداری در کشورمان همواره با فراز و نشیب های زیادی همراه است. عدم اطلاع از قوانین و نیز بی تجربگی می تواند روند اجرای پرونده را طولانی کند. و در مواردی اتلاف وقت و هزینه به همراه داشته باشد. اما نگران نباشید، شما راه دیگری هم دارید.

2- راه حل دوم این است که خود را به کارشناسان ما در ثبتینو بسپارید. کارشناسان ما در اسرع وقت و به شکلی کاملا قانونی مراحل پرونده شما را طی می کنند. در نتیجه شما می توانید وقت و انرژی خود را بر روی کار خودتان سرمایه گذاری نمایید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ کد اقتصادی

  • تصویر برابر اصل شناسنامه و کارت ملی سهامداران و شرکا باید ارائه شود.
  • گواهی حق امضاء مربوط به دارندگان حق امضاء باید خطاب به اداره مالیات ارائه شود.
  • تصویر برابر اصل از اجاره نامه که حتما باید کد رهگیری و هولوگرام داشته باشد، باید ارائه گردد. مسلم است که در این اجاره نامه، شرکت باید به عنوان مستاجر باشد.
  • دفترچه مربوط به تقاضای دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی باید تکمیل شده و یک نسخه از آن ارائه گردد.
  • تصویر برابر اصل از کلیه مدارک ثبتی شرکت باید ارائه شود که این مدارک عبارتند از : تقاضانامه شرکت، اساسنامه شرکت، روزنامه رسمی ثبت تغییرات شرکت و نیز روزنامه رسمی ثبت شرکت، شرکتنامه مربوطه، صورتجلسه مربوط به مجمع عمومی موسسین و صورتجلسه مربوط به هیات مدیره.
مراحل اخذ کد اقتصادی

مراحل اخذ کد اقتصادی

برای اخذ کد اقتصادی باید مراحل 6 گانه را به ترتیب پشت سر بگذارید. پس حتما قبل از اقدام برای دریافت آن به مراحل زیر توجه کنید که این 6 مرحله عبارتند از:

1) تکمیل مدارک لازم

مدارکی را که قبلا خدمت تان گفتیم، در دو نسخه تهیه نمایید. یکی از این نسخه ها را به قسمت مستغلات اداره دارایی و دیگری را به بخش تشکیل پرونده مالیاتی در اداره مالیات تحویل دهید.

2) حضور در اداره مالیات

 اداره مالیات مربوط به شما، با توجه به آدرس مرکز اصلی شرکت تان مشخص می شود. به این شعبه مراجعه نمایید . نکته مهمی که در این جا باید در نظر داشته باشید، تغییرات قانونی است که حضور وکیل مدنی یا دادگستری را در این مرحله مجاز نمی داند.

یعنی شما به عنوان مدیر عامل یا یکی از دارندگان حق امضاء، خودتان باید شخصا در این مرحله به شعبه مورد نظر مراجعه کنید و نمی توانید از وکیل استفاده کنید.

3) بررسی مدارک مربوطه و مراجعه به بخش مستغلات

در این مرحله پس از این که پرونده مالیاتی شما تشکیل می شود، کارشناس مربوطه در اداره امور مالیاتی، یک معرفی نامه به شما می دهد. شما باید با در دست داشتن این معرفی نامه به بخش مستغلات اداره مالیاتی بروید و در این قسمت هم تشکیل پرونده بدهید.

نکته ای که باید بدانید :

تشکیل پرونده در اداره مالیات به این دلیل است که این اداره بتواند مالیت بر اجاره را از شما دریافت نماید.

4) انتظار برای بازدید از طرف کارشناس اداره مالیات

هنگامی که پرونده شما در بخش مستغلات تشکیل می شود. شما در نوبت قرار می گیرید تا کارشناسان اداره مالیات از مکان فعالیت شما بازدید کنند.

اداره مالیات کارشناسی را به محل شما می فرستد که معمولا این کارشناسان بدون هماهنگی قبلی مراجعه می کنند. در حقیقت کارشناس برای این به آدرس شما سر می زند که از واقعی بودن اطلاعات شما مطمئن شود. و برای همین سرزده می آید. نتیجه این بازدید به صورت کتبی به اداره مالیات تحویل داده می شود.

5) اعلام پاسخ از اداره مستغلات به بخش تشکیل پرونده

بخش مستغلات در پاسخ به نامه قسمت تشکیل پرونده، به صورت کتبی اعلام می کند که بازدید صورت گرفته و مشکلی وجود ندارد.

در صورتی که مراحل به خوبی طی شده باشد و نتیجه بازدید هم مثبت باشد. تخصیص کد اقتصادی مانعی در پیش نخواهد داشت.

6) تخصیص کد اقتصادی

هنگامی که مراحل قبلی به خوبی طی شود، کد 12 رقمی ار سوی اداره مالیت برای شرکت شما تخصیص داده می شود.

هزینه دریافت کد اقتصادی

چرا باید کد اقتصادی بگیرم؟

  • هنگامی که بخواهید با شرکت ها و موسسات مختلف قرارداد ببندید، حتما ان ها از شما تقاضای کد اقتصادی می کنند. در صورتی که نداشته باشید مسلما فرصت های زیادی را از دست می دهید و این در بازار پر رقابت امروز شما را پس خواهد زد.
  • همان طور که می دانید حضور در مناقصات و مزایده های مختلف، از عوامل رونق گرفتن و موفقیت کسب و کارهاست. شما برای این که بتوانید در بسیاری از مناقصه ها و مزایده ها شرکت کنید باید گرید و رتبه بندی شرکت داشته باشید. یعنی تنها در صورتی که گرید داشته باشید می توانید در مزایده ها و مناقصه ها شرکت کنید. برای اخذ گرید هم داشتن کد اقتصادی لازم است. پس خوب است که این خان از 7 خان را رد کنید تا در خان های بعدی دچار مشکل نشوید.
  • شرکت ها و تجار برای انجام بسیاری موارد در جهت رشد بیشتر کارشان، نیاز به واردات و صادرات دارند. برای انجام این کار آن ها باید کارت بازرگانی داشته باشند. برای این که بتوانید کارت بازرگانی دریافت کنید باید کد اقتصادی داشته باشید.
  • از مهم ترین مزیت ها این است که جلوی بسیاری از جرائم و مشکلات مالیاتی را می گیرد.

همان طور که می دانید همه کسب و کارها باید یک سری وظایف و تکالیف مالیاتی را به انجام برسانند. انجام این امور از مشکلات قانونی بعدی جلوگیری می نماید و نیز می تواند شما را مشمول برخی معافیت های مالیاتی قرار دهد.

از مهم ترین کارهایی که در زمره تکالیف مالیاتی محسوب می شود. تکمیل و ارسال هر ساله اظهارنامه مالیاتی است. هنگام تکمیل اظهارنامه مالیاتی یکی از مهم ترین اطلاعاتی که باید در سامانه وارد کنید کد اقتصادی است.

در صورتی که کد نداشته باشید علاوه بر این که باید معافیت های مالیاتی را فراموش کنید. احتمالا به دلیل عدم پر کردن اظهارنامه باید مالیات علی الراس بپردازید که اصلا به نفع شما نیست و مقدار آن بیشتر از مالیات واقعی خواهد بود.

چه کسانی باید کد اقتصادی بگیرند؟

تمامی اشخاص حقوقی که به امور متفاوتی مانند پخش کالا، خدمات مختلف، تولید، واردات و صادرات و اموری مانند مونتاژ مشغول هستند باید کد دریافت کنند.

هم چنین تمامی اشخاص حقیقی که در موارد گفته شده فعالیت دارند و محلی برای کسب و کارشان دارند یا مجوز فعالیت اخذ کرده اند. می توانند برای دریافت کد اقتصادی اقدام نمایند.

9 دلیل مهم برای این که کد اقتصادی بگیرم

  1. داشتن قابلیت صدور فاکتورهای رسمی.
  2. توانایی گرفتن کارت بازرگانی.
  3. توانایی دریافت گواهی مالیات بر ارزش افزوده.
  4. اقدام برای اخذ گرید و رتبه بندی.
  5. امکان کار با شرکت های حرفه ای .
  6. بهره مند شدن از معافیت های مالیاتی.
  7. عقد قراردادهای بزرگ با شرکت های دولتی.
  8. شرکت در مزایده ها و مناقصه های مختلف.
  9. ارسال اظهارنامه مالیاتی و جلوگیری از مشکلات بعدی.

برای چه مواردی نیازی به اخذ کد اقتصادی نیست؟

  • مسجد ها، تکیه ها و نیز حسینیه ها نیازی به دریافت کد اقتصادی ندارند.
  • افراد حقیقی و حقوقی که به مشاغل هنری مشغول هستند نیازی به دریافت این کد ندارند. این مشاغل عبارت است از : نویسندگان، ویراستاران، سازندگان فیلم و فعالیت های مربوطه، نقاشان، خطاطان، طراحان، مترجمان و گرافیست ها.
  • افراد حقیقی که پیمانکار هستند و ارزش پیمان های ان ها در سال به 5 میلیون تومان نمی رسد.
دریافت سریع کد اقتصادی

استعلام کد اقتصادی

شما می توانید در مراحل ثبت نام، گزینه پیگیری سریع وضعیت کد اقتصادی را بزنید. پس از آن باید کد کاربری و رمز عبور را وارد کنید تا از وضعیت ثبت نام کد مربوط به خودتان مطلع شوید. در این قسمت خطاهای احتمالی هم به شما نشان داده می شود و می توانید برای رفع آن ها اقدام نمایید.

کارت اقتصادی برای اشخاص حقیقی و حقوقی

کارت اقتصادی کارتی است که کد اقتصادی در ان درج می شود. این کارت برای اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوت هایی دارد.

در کارت اقتصادی اشخاص حقیقی یک عکس 2*3 از فرد، آدرس مکان، نام و فامیلی شخص و کد مربوط به حوزه مالیاتی را می بینیم.

در کارت مربوط به اشخاص حقوقی، عکس وجود ندارد و صدور این کارت به صورت لیزری انجام می گیرد. در این کارت قید شده است که نوع شخص حقوقی است. البته باید بدانید که مشخصات شخص حقیقی در کارت مشخصات شخص حقوقی هم وجود دارد.

تخلفات مربوط به کد اقتصادی چیست؟

  • هیچ شخص حقیقی و حقوقی تحت هیچ شرایطی حق استفاده از کد دیگران را ندارد و این کار تخلف محسوب می گردد. در این شرایط تعلق مالیات برای شخصی می باشد که کد اقتصادی وی مورد استفاده غیر قانونی قرار گرفته است.
  • سوء استفاده، جعل و هر گونه اعمال غیر قانونی دیگر، پیگرد قانونی دارد.
  • در صورتی که برای درج کد فروشنده، وجه اضافه بر قیمت کالا دریافت شود یا کد مالیاتی درج نشود. این به منزله اعمال خلاف قانون است و پیگیری های قانونی انجام خواهد شد.
  • هر گونه اعمال خلاف قانون که در قانون پیش بینی شده یا نشده است، جرم محسوب شده و با آن ها برخورد قانونی خواهد شد.

تبصره 1 :

در صورتی که قصد خرید کالایی را داشتید و فروشنده از ارائه شماره مالیاتی اجتناب کرد و شرط ارائه آن را پرداخت وجه مازاد از طرف شما اعلام کرد، شما می توانید کالا را بخرید و این از نظر قانون بلامانع است به شرطی که این تخلف را حداکثر ظرف مدت یک ماه، به اداره کل اطلاعات و خدمات مالیاتی اعلام نمایید.

چرا اخذ کد اقتصادی را به ثبتی نو بسپارم؟

همان طور که گفتیم امور اداری در کشورمان همواره با فراز و نشیب هایی همراه هستند. علاوه بر آن شما دانش و تجربه لازم در این زمینه را ندارید مگر این که قبلا این کار را انجام داده باشید.

هم چنین طی کردن همه مراحل لازم معمولا زمان و انرژی زیادی از شما می گیرد. کارشناسان ما در ثبتینو هر روزه ده ها پرونده ثبتی در امور مختلف را به نتیجه می رسانند.

برای ما طی کردن این مسیر ها کاملا راحت و آسان است چون تجربه زیادی در این کار داریم. همین تجربه باعث می شود در اسرع وقت بتوانیم پرونده شما را به نتیجه برسانیم.

لطفا به ما رای بدید

احسان معظمی (نویسنده ارشد)

من تمام تجربیات خودم رو در زمینه خدمات امور ثبتی در این مقالات برای شما به اشتراک گذاشتم و امیدوارم تونسته باشم به افزایش علم و سواد ثبتی شما همراهان عزیز کمک کرده باشم.

ارسال نظر
درحال ارسال پاسخ به :
X
fatemeh Smaelyadhr
۱۸ آبان ۱۴۰۲

سلام‌ من کد اقتصادی خودمو میخوام خواهش میکنم راهنمایی کنین

مریم انصاری
۲۰ آبان ۱۴۰۲

با سلام.
برای اخذ کد اقتصادی حقیقی لطفا تماس بگیرید با موسسه تا مشاوران کمکتون کنند.

احمد پرده شناس
۰۷ مهر ۱۴۰۰

سلام ، من یک مغازه اجاره کردم و خود مغازه جواز کسب دارد ، برای دریافت دستگاه کارتخوان باید کد مالیاتی داشته باشم ، آیا به نام خودم باید کد مالیاتی بگیرم یا به نام مالک مغازه ؟

sabtino
۰۸ مهر ۱۴۰۰

سلام و درود
باید به نام خودتون کد اقتصادی بگیرید چون مبالغ به حساب شما واریز میشه و تراکنش ها برای شما هستش

مشاهده نظرات بیشتر
Call Now Button